tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kevät tulee ja lumet sulaa, maha kasvaa ja ompelukone on nyt hankittu :)

Ihanaa. Pihalla ei ole enää hirmuisesti lunta ja sivupihan (talon eteläpäädyn) kukkapenkitkin ovat jo paljastuneet lumen alta. Lumien sulaminen on aiheuttanut tietysti rännistä valuvan vedenlorinankin ja J:tä alkoi eräänä aamuna kovasti häiritsemeen meidän rännin päässä ollut maanalainen putki, joka oli salaojaputkea (=reikiä täynnä), joten kosteus valui suoraan meidän talon seinälle. Onneksi talon pääty on vain betonia, eikä puuta ole lähimainkaan rakenteissa. Niinpä J meni ja kävi ostamassa kunnon viemäriputkea ja asensi sen auringonpaisteessa vanhan putken tilalle. Nyt valuu sade- ja sulamisvedet kauas talon seinästä ja kosteuttaa samalla sivupihan kukkapenkkejä :)
Kovasti on suunnitelmia pihan muokkaukseen nyt tulevan kevään ja kesän aikana, mutta niistä myöhemmin lisää.

Uusi putki jo maahan kaivettuna. Vanha reikäinen salaojaputki kuvassa keskellä


Nyt on veden helppo virrata uutta putkea pitkin kauemmas talon seinästä


Raskaus on edennyt jo viikolle 31+4. Vauva kasvaa masussa juuri sopivasti ja aiheuttaa supistuksia sekä karmeita liitoskipuja päivittäin, mutta paikat ovat pysyneet vielä kiinni. Pitää vain muistaa ottaa rauhallisesti, sillä kova puuhastelu päiväsaikaan kostautuu iltaisin kovina kipuina. Neuvolassa oli ketoaineet pissassa plussalla, jonka vuoksi jouduin tutkimuksiin Kättärille, mutta lopputulos, oli vauva masussa voi hyvin ja myös äiti. Ilmeisesti plussa ketoaineissa johtui vaan ruokavaliostani, kun olen syönyt vähemmän hiilareita.


Rv 30+4


Vähähiilarinen lohilaatikko, nams :)


Eihän tällainen ateria voi olla epäterveellistä. Lohilaatikko oli todella hyvää, vaikkei siinä perunaa ollutkaan.


Huuto.net on ollut myös kovassa käytössä, kun kotona olen ollut (mm. hoitopöytä huudettiin sieltä). Sieltä löysin myös itselleni hyvän perusompelukoneen Janome Mystyle 100, jonka pitäisi olla riittävä minun käytölle ja myöskin laadultaan hyvä, ettei heti hajoa käsiin. Suht edullisesti sain koneen huudettua ja onhan sillä jo ensimmäiset vaatteiden paikkauksen tehty ja hyvältä vaikuttaa. Nyt pitäisi alkaa sitten ommella kankaasta kaikkea uutta :D



maanantai 26. maaliskuuta 2012

Lastenhuoneen remontti jo loppusuoralla :)

Niin on remontti taas kovasti edennyt, mutta en ole päässyt päivitteleen blogia, kun kuvat ovat olleet miehen puhelimessa, josta kone ei vaan niitä löytänyt...Nyt onneksi löytyi ja pääsen laittaan kuvat tänne blogiinkin :)

Maalattava tapetti löydettiin RTV:ltä. Nyt en löydä vaan tapetin kuviosta kuvaa lainkaan ja itsekään en sitä vielä ole saanut niin tarkasti kuvattua, että se kuvassa näkyisi. Se on joka tapauksessa sellainen, kuin olisi pensselillä sudittu vähän suuntaan ja toiseen :)

Maalattava tapetti asennettuna


Kuviotapetin vasempaan ylänurkkaan laitettiin paikka siihen kohtaan, jossa oli ennen kiinteä verhokappa. Paikasta tuli oikein siisti :)


Tapetin liimausten jälkeen edessä oli tapetin maalaus. Maalisävyksi valittiin sama Piazza, jota meillä on muuallakin talossa. Rauhallinen sävy antaa sitten minulle luvan sisustaa huonetta värillisillä tekstiileillä ja mahdollisesti myös värillisellä seinätarratekstillä :)

Rakas J maalaushommissa


Patterit ja ikkuna suojattiin jälleen jätesäkeillä maalauksen ajaksi


Seinien maalauksen jälkeen edessä oli isotex-katon asennus. Se kävi J:ltä nopeasti, kun useampi neliö on harjoitusta jo takana :D Nyt on huoneessa jo valkoinen katto ja lattialaminaatin asennuskin on jo hyvässä vaiheessa :) Mieleinen laminaatti löytyi Starkilta (Eggerin Megafloor valkea lauta) ja mä tykkään lattiasta niin kovasti, että toivon sen sävyisen joskus löytyvän myös parkettina muuhun asuntoomme, kun lattian vaihdon aika tulee eteen. Tänään varmaan laminaatti asennetaan loppuun ja sit puuttuukaan enää listat ja remontti on valmis :) Sitten pääsee sisustamaan, jee :D Vieläkö löytyis mieluiset verhot (tai edes kangas) ja matto lattiaan :)


Isotexit kattoon


Laminaattia lattiaan



maanantai 5. maaliskuuta 2012

Remontti jatkuu ja minun ompelukonehaaveet kasvavat


Mukavasti on lastenhuoneen remontti edennyt (ja syytä onkin, kun emäntä on asettanut valmistumistoiveeksi viimeistään maaliskuun lopun ;)). Rakas J sai tehtyä rimoituksen foamien päälle ja lisäksi lasikuitutapetit on jo revitty alas. Tänään J sitten hioi seiniä tasohiomakoneella (mikä oli todella näppärää ja nopeaa) ja paklasi seinissä olleita pieniä epätasaisuuksia. Kohta päästään toivottavasti jo valitsemaan ja asentamaan maalattavaa tapettia :)


Rimoitukset katossa


Isotex-kattolevyt asennetaan vasta seinien valmistumisen jälkeen


Lasikuitutapetti lähti yllättävän helposti irti


J:n remontoidessa huonetta allekirjoittanut on pitänyt hänelle seuraa istuen kuvassa näkyvällä jakkaralla :) Onneksi jotain voi sentään istualleenkin tehdä. Olen hionut pinnasängyn osia. Kyllä on viheliäisen inhoittavaa puuhaa hioa noita pinnoja, mutta hyvän ja nätin maalaustuloksen aikaansaamiseksi on kai vanha lakka hiottava pois. Saimme pinnasängyn ilmaiseksi hyvältä tuttavalta, joten otimme sen tietysti vastaan, kun sellaista tarvitsemme. Tarkoitus on vielä maalata pinnasänky valkoiseksi, kunhan ensin kaikki osat on hiottu.


Pinnasängyn toinen sivu sekä seuranpitojakkara :)

Täällä tosiaan sairaslomailu jatkuu raskaudesta aiheutuvien supistusten, selkäpolttojen ja lannekipujen vuoksi. Lääkäri kirjoittikin sitten sairaslomaa äitiysloman alkuun asti eli 17.4. on viimeinen sairaslomapäivä. Meinaa kyllä välillä pää hajota tähän kotona oleiluun, mutta pitää yrittää kehitellä koko ajan jotain piristävää. Nyt olen keksinyt, että voisin vihdoin ja viimein hankkia kauan haaveilemani ompelukoneen. Olen katsellut vauvojen pussilakanoita yms. ja todennut niiden olevan helppoja myöskin itse ommeltavaksi, joten niitähän minulla olisi nyt aikaa tehdä. Monta kertaa aiemminkin on ollut tarvetta koneelle, muttei vain ole tullut hankittua. Nyt tuntuu, että oman mielenterveyden ja pään ehjänä säilymisen vuoksi, se voisi olla todella järkevä investointi. Ja toki itse ompelemalla voi säästää monessakin jutussa. Ehkäpä lähden jo huomenna katselemaan koneita ompelukoneliikkeistä :)

Lopuksi vielä kuvaa väsyneesä Liekistämme, joka nukkui päiväunia allekirjoittaneen masun vieressä :)
Luin taannoin juttua Vauva-lehdestä, että koira haistaa vauvan jo masun läpi. Ehkä Liekilläkin on jonkinlaiset äidinvaistot heränneet, kun eilen tytöllä alkoi ensimmäiset juoksut. Kohtahan (9.3.) Liekki täyttääkin jo 10kk. Kyllä on aika mennyt nopeasti. Tuntuu, että vastahan se oli ihan pentu :)

Uninen Liekki