tiistai 29. marraskuuta 2011

Ulko-ovi vaihtui ja tuulikaappi sai kyytiä

Eteisremonttimme on ollut pitkään tekeillä. Alkuun oli vain todellakin tarkoitus maalata ja laatoittaa tuulikaappi, mutta ulko-oven vaihdon myötä päätimme purkaa koko tuulikaapin ja tehdä suuremman eteisen.

Lokakuun alussa oli onneksi vielä niin lämmintä, että ulko-oven vaihto onnistui ongelmitta, eikä tarvinut paleltua sisällä, vaikka ovi olikin muutaman tunnin pois.

Ja näin sai vanha ulko-ovi lähteä


Tuulikaapin seinä vielä pystyssä ja väliovikin paikoillaan


Vasemmassa reunassa näkyy vanha ulko-ovi

Ja lopulta valitsemamme Fenestran ovi oli paikoillaan. Vain reunalistat puuttuivat (mitkä kyllä nyt on jo asennettu :))


Ovi ulkoa


Ovi sisältä katsottuna

Kun ulko-ovi oli saatu paikoilleen sai tuulikaapin seinä lopulta luvan lähteä ja ihana avara eteisemme aukeni :)


Tuulikaapin seinälevyt saavat vihdoin lähteä


Ja lopulta näytti tältä kun seinä oli purettu


Tämän viimeisen kuvan jälkeen on eteisestä purettu vielä tuulikaapin lattialaatoitus (mustan eteismaton alla) sekä parkettia kuvan alareunassa olevaan maalarinteippiin asti. Sunnuntaina J:n serkku kävi laatoittamassa eteisemme samanlaisella antrasiitin sävyisellä laatalla, mitä löytyy keittiöstämme. Juuri äsken hän kävi vielä saumaamassa lattian, joten huomenna voimmekin tallustella uudella eteisen lattialla. :)
Pian voidaankin sitten aloittaa entisen tuulikaapin seinien paklaaminen ja hiominen, jotta päästään maalaamaan. Rakas J on luvannut, että eteinen on jouluun mennessä valmis ja näyttäähän sieltä vielä katto ja listatkin puuttuvan ;)
Jospa kuitenkin muuhun asuntoon saisi laitettua lähipäivinä joulua niin tulee joulumieli, vaikkei täällä lunta olekaan. Nytkin sataa vettä ja on +5 astetta lämmintä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti