tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kevät tulee ja lumet sulaa, maha kasvaa ja ompelukone on nyt hankittu :)

Ihanaa. Pihalla ei ole enää hirmuisesti lunta ja sivupihan (talon eteläpäädyn) kukkapenkitkin ovat jo paljastuneet lumen alta. Lumien sulaminen on aiheuttanut tietysti rännistä valuvan vedenlorinankin ja J:tä alkoi eräänä aamuna kovasti häiritsemeen meidän rännin päässä ollut maanalainen putki, joka oli salaojaputkea (=reikiä täynnä), joten kosteus valui suoraan meidän talon seinälle. Onneksi talon pääty on vain betonia, eikä puuta ole lähimainkaan rakenteissa. Niinpä J meni ja kävi ostamassa kunnon viemäriputkea ja asensi sen auringonpaisteessa vanhan putken tilalle. Nyt valuu sade- ja sulamisvedet kauas talon seinästä ja kosteuttaa samalla sivupihan kukkapenkkejä :)
Kovasti on suunnitelmia pihan muokkaukseen nyt tulevan kevään ja kesän aikana, mutta niistä myöhemmin lisää.

Uusi putki jo maahan kaivettuna. Vanha reikäinen salaojaputki kuvassa keskellä


Nyt on veden helppo virrata uutta putkea pitkin kauemmas talon seinästä


Raskaus on edennyt jo viikolle 31+4. Vauva kasvaa masussa juuri sopivasti ja aiheuttaa supistuksia sekä karmeita liitoskipuja päivittäin, mutta paikat ovat pysyneet vielä kiinni. Pitää vain muistaa ottaa rauhallisesti, sillä kova puuhastelu päiväsaikaan kostautuu iltaisin kovina kipuina. Neuvolassa oli ketoaineet pissassa plussalla, jonka vuoksi jouduin tutkimuksiin Kättärille, mutta lopputulos, oli vauva masussa voi hyvin ja myös äiti. Ilmeisesti plussa ketoaineissa johtui vaan ruokavaliostani, kun olen syönyt vähemmän hiilareita.


Rv 30+4


Vähähiilarinen lohilaatikko, nams :)


Eihän tällainen ateria voi olla epäterveellistä. Lohilaatikko oli todella hyvää, vaikkei siinä perunaa ollutkaan.


Huuto.net on ollut myös kovassa käytössä, kun kotona olen ollut (mm. hoitopöytä huudettiin sieltä). Sieltä löysin myös itselleni hyvän perusompelukoneen Janome Mystyle 100, jonka pitäisi olla riittävä minun käytölle ja myöskin laadultaan hyvä, ettei heti hajoa käsiin. Suht edullisesti sain koneen huudettua ja onhan sillä jo ensimmäiset vaatteiden paikkauksen tehty ja hyvältä vaikuttaa. Nyt pitäisi alkaa sitten ommella kankaasta kaikkea uutta :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti