maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kirsikkatomaattien koulimista ja kukkapenkkien putsausta

Lastenhuoneen remontti on saatu valmiiksi (kuvia laitan vasta kun on saatu huonekalutkin kuntoon :)), joten nyt on ollut aikaa sitten hoitaa kasvatuksia ja putsata penkkejä. Kylvin kirsikkatomaatteja kolmea eri lajia 23.3 ja nyt 6.4. oli sitten tomaattien taimet siinä vaiheessa, että ne oli aika koulia. Ensimmäistä kertaa olen kylvöpuuhissa, joten taito ei niin sanotusti ole vielä hyppysissä :) Niinku alta näkyy laitoin liian monta siementä yhteen nappiin ja sieltähän niitä oli melko vaikea erotella, kun ne kasvoivat. Lehtisellerin taimet eivät olleet vielä koulimiskunnossa, joten ne jäivät vielä kasvamaan ryppäinä :)
Koiramme Liekki on myös kunnostautunut tomaattien kasvatuksessa. Eräänä päivänä kotiin saavuttuamme oli taimet, mullat ja silputut turveruukut pitkin valkoista olohuoneen mattoa...onneksi sain niitä vielä pelastettua, joten riittävästi sain vielä taimia koulimisen jälkeenkin.


Jiffy Pro - tomaatti- ja vihanneskasvihuone, jossa taimet rehottivat

Rippeet pelastetuista taimista, jotka Liekki oli levitellyt

Kouliminen alkamassa

3 eri lajiketta purkkeihin koulittuja kirsikkatomaatin taimia

Osa taimista piti laittaa vielä turveruukkuihin. Oikeassa laidassa lehtiselleri.


Pihamme on sen verran sulanut lumesta, että kukkapenkit ovat houkutelleet putsaustoimiin jo hetken. Ensimmäiseksi eli noin viikko sitten tuli putsattua aidan vieressä ollut penkki, jonne istutin viime kesänä kuivettuneet narsissisipulit ja mikä ilon päivä, kun huomasin, että sieltähän ne puskevat pintaan :)

Narsissit puskevat pintaan :)

Eilen ensimmäisenä pääsiäispäivänä, kun aurinkokin paistoi, oli sitten luvassa sivupihan penkin putsaus. Meinaa kyllä jo vähän tuottaa hankaluuksia köykkiä ja kumarrella tämän masun kanssa, mutta periksi en antanut. Tästäkin penkistä jo tulppaanit ja monet muut kukkaset ovat jo puskeneet itsensä auringon valoon. Kuvia alla.Noh, on meilläkin vielä sitä lunta ja niinpä kolmas ja törkyisin penkki, joka on osittain vielä lumen alla odottelee putsausta sitten tuonnempana. Mutta hyvää pääsiäistä ja ihanaa ja toivottavasti aurinkoistakin kevättä kaikille lukijoille näiden keväisten kuvien myötä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti