keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kevät puuhastelut jatkuu


Kirsikkatomaattien ja sellereiden kasvatus on edistynyt hyvää vauhtia. Sellereitä on vielä jonkin verran koulimatta, mutta kunhan purkkeja kertyy lisää on tarkoitus koulia viimeisetkin selleritaimet omiin purkkeihin. Kovasti on taimet kasvaneet ja olen niitä eteenpäinkin lahjoitellut. Olisiko vielä muita halukkaita taimien hoitajia? Hoitovastuuta ei tarvitse ottaa tai en siis tule sitä seuraamaan :D
Eilen sain myös yhden ananaskirsikantaimen kaveriltani ja nyt pitäisi opetella hoitamaan sellaistakin :)...


Purkit talon eteläpäädyn ikkunan alla
Red Cherryn - ja Chicco Rosson -taimia on pitänyt jo tukea varrastikuilla

Lehtisellerin taimet ovat vielä pieniä ja hentoisia...mutta en luovuta :)


Viimeinen eli se kolmas kukkapenkkikin on saatu nyt putsattua. Pääsevät tulppaanitkin nyt kunnolla nauttimaan auringonvalosta. Penkissä kasvaa paljon pitkiä "roikaleperennoja" eli kukkia, jotka kasvattavat varret hyvinkin pitkäksi ja itse en sellaisista juurikaan välitä. Pitää siis kesän aikana seurata, mitä haluan penkistä säilyttää itselleni, sillä ensikesänä nämä sivupihan kukkapenkit saavat kyytiä, kun pihasuunnitelmassamme kukkapenkit tulevat sijoittumaan ihan eri paikkoihin.
Aiemmin asennetun sadevesiputkenpäähän teimme J:n kanssa kivipuron, jota pitkin sadevedet valuvat rännin päästä kukille, joita nyt tämän kesän vielä sivupihalla katsellaan :)
Valkovuokotkin olivat jo nostaneet päänsä...siinä ne kukkivat kukkapenkin ulkopuolella kun penkkiä perkkailin :)


Kolmas kukkapenkki putsattuna

Pieni kivipuro

Valkovuokot kukassaan


Lopuksi vielä pari kuvaa. Takapihaltamme alkaa pieni metsäkaistale ja päivittäin voin ihailla, kun se kukkii violetinsinisenä. Sinivuokot ovat vallanneet metsän täysin :) ihania.


Sinivuokot


Toinen ihanuus on meidän Liekki-koiramme, joka hakeutuu samantien auringon valoon, kun ikkunasta sellainen pilkistää. Myös vanhempi koiramme Semi nauttii lämmittävästä auringosta, mutta ei niin hanakkaasti kuin Liekki. Näiden kuvien myötä mukavaa keskiviikkoa ja vapun odotusta kaikille :)


Liekki loikoilee auringonlämmössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti